Wie bereikt u met videomarketing?

Over doelgroepen gesproken, je vraagt ​​je waarschijnlijk af wie aandacht schenkt aan videomarketing. Het antwoord is: vrijwel iedereen.

Volgens Google bereikt YouTube in een gemiddelde week meer 18- tot 49-jarigen dan alle kabeltelevisienetwerken samen. En meer dan 55% van de shoppers zei dat ze online video’s hebben gebruikt terwijl ze daadwerkelijk in een winkel winkelden. Hubspot ontdekte dat alle leeftijdscategorieën van 18 tot 54 een consistente voorkeur vertoonden voor video boven zaken als e-mails, blogs en downloadbare inhoud.

En als het gaat om sociale videomarketing, zegt Twitter dat het toevoegen van video aan een tweet de kans zes keer groter maakt om te worden geretweet dan foto’s. En gebruikers besteden nu drie keer langer aan live video dan standaard geüploade inhoud op Facebook.

Wat zijn enkele voorbeelden van succesvolle videomarketing?

Dus nu je enkele van de geweldige voordelen van videomarketing kent, gaan we terug naar de basis: video is op zijn best wanneer het emotie oproept, een kijker opvoedt of aanmoedigt om te handelen. En sommige video’s doen dat beter dan andere.

Voor verdere verkenning en inspiratie zijn hier verschillende verzamelingen van voorbeeldige videomarketing:

– Hubspot omvat de categorie “alle gevoelens”.
– BigCommerce heeft een lijst met geweldige e-commerce productvideo’s.
– Sprout Social kijkt naar boeiende video’s die op sociale media zijn gevonden.
– En tot slot, Hearst Media schopt het helemaal terug naar 1984 in de lijst van de top 20 marketingvideo’s aller tijden.

Klaar om jouw video te lanceren?