Waarom zou u zich richten op videomarketing?

Tegenwoordig is videomarketing een industrie van $ 135 miljard. Hoewel dit misschien een beetje ontmoedigend klinkt, wees niet bang! Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van videomarketing is de veelzijdigheid ervan – en er is een vrij lage toegangsdrempel.

U kunt beginnen met een high- of low-budget dat u wilt. Huur een full-service bureau in met alle toeters en bellen om je creatieve visie om te zetten in de video van je dromen – of pak je smartphone, druk op de plaat en plaats een videoadvertentie op een Instagram-verhaal voor minder dan tien cent per klik.

Videomarketing is flexibel. B2B-marketingvideo’s kunnen worden geoptimaliseerd voor sites zoals LinkedIn of rechtstreeks naar belangrijke besluitvormers worden gestuurd. B2C-marketingvideo’s kunnen zeer gericht zijn om kijkers video’s te laten zien die specifiek aansluiten bij hun voorkeuren en die zowel aantrekkelijk zijn voor B2C- als B2B-doelgroepen. Het is bekend: succesvolle video’s vertellen een verhaal, spreken emoties aan, vermaken of leren iets.

SEO houdt van video. Websites met videocontent hebben 53% meer kans om op de voorpagina te komen bij een Google-zoekopdracht.

Misschien wel het belangrijkste voordeel van videomarketing is de effectiviteit van begin tot eind. Alleen al de vermelding van het woord ‘video’ in een onderwerpregel van een e-mail verhoogt de klikfrequentie met 13%. Van daaruit verhoogt video de retentie van informatie tot 85% en helpt het vervolgens het websiteverkeer te stimuleren – 87% van de videomarketeers zegt dat video het verkeer naar hun website heeft verhoogd.

Ten slotte helpt het persoonlijke en interactieve element van video om vertrouwen op te bouwen tussen jou en potentiële klanten of klanten, terwijl sommige van de meer creatieve en unieke video’s je merk kunnen helpen trending te worden. Met 91% van de videomarketeers die tevreden zijn met de ROI van hun videomarketing op sociale media, kunnen we gerust stellen dat video, als het goed wordt gedaan, een krachtige hoeksteen kan zijn van elke marketingcampagne.

Klaar om jouw video te lanceren?