Hoe maak je een marketing video?

Het proces voor het produceren van video zal licht verschillen gebaseerd op teamgrootte, bronnen en het doel maar er zijn een aantal nuttige stappen die nuttig zijn bij het creëren van het concept en de video.

 1. Ontdekking: De eerste stap bij het creëren van marketing video’s is het verzamelen van alle belangrijke informatie zoals: 
  1. Hoelang moet de video zijn? 
  2. Wat is het primaire doel van de video? 
  3. Op welke platformen zal het geplaatst worden? 
 2. Concept creëren en pre-productie: Tijdens de tweede fase wordt er gebrainstormd over het concept. Neem de beste concepten en schrijf deze verder uit aan de hand van scripts, storyboards en shot lijsten. Vanaf dat het concept bepaald is, kan je op zoek gaan naar talent, materialen, locatie en alle andere noodzakelijkheden om de video te produceren. Het is belangrijk om te onthouden dat details cruciaal zijn, zorg voor een goed uitgewerkt plan vooraleer het maken van de video!

 3. Productie: Tijdens deze fase wordt de video opgenomen. Je marketing video is nu in motie. Zorg dat alle shots gefilmd worden om het storyboard te vervolledigen en gebruik de shotlist als een gids doorheen het filmproces. Zorg dat je de audio ook duidelijk opneemt.

 4. Post-productie: Na het filmen begint de montage. Hierbij wordt de video samengesteld, de geluiden toegevoegd en samengevoegd met muziek, geluidseffecten en andere special effects. Hierbij is het belangrijk dat je feedback verzamelt en de video herbekijkt om te garanderen dat het de best mogelijke marketing video is die je kan produceren.

 5. Aflevering: De video is compleet en zal geïmplementeerd worden in de online marketing strategie.

Klaar om jouw video te lanceren?