Bedrijfsvideo maken? Hier zijn 5 tips!

Video is een middel om aan jouw doelgroep een inspirerende of informerende boodschap over te brengen. Wanneer je gebruikt maakt van een kwalitatieve bedrijfsvideo zal deze aan (potentiële) klanten vertellen wat jouw bedrijf doet en hoe. Mensen ervaren hierdoor namelijk de sfeer en kunnen een connectie met jouw bedrijf maken. De waarde van video is door de jaren heen enorm gestegen en is nu belangrijker dan ooit.

 

5 tips voor het maken van een effectieve bedrijfsvideo:

 

  1. Kort en krachtige boodschap

Het is belangrijker om 1 boodschap duidelijk over te brengen in je video dan 5 verschillende boodschappen op elkaar te proppen waardoor er geen overzicht meer is. Probeer maximaal twee boodschappen in 1 video te verwerken.

      2. Gebruik emotie in je bedrijfsvideo

Naast de informatie die je deelt met de kijker, heeft het tonen van emotie ook een positief effect op het resultaat dat behaald wordt met de video. Aangezien je een boodschap wilt overbrengen, zorgt emotie ervoor dat de kijker een diepere connectie met je bedrijf zal krijgen en je boodschap een positieve indruk zal achterlaat.

      3. Tijdloze bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo is een deel van je marketing die je op lange termijn kan blijven gebruiken. Een bedrijfsvideo heeft het potentieel om meerdere jaren na elkaar geïmplementeerd te worden. Het is van belang om bij de productie van je bedrijfsvideo met dit aspect rekening te houden. Ontwikkel een video die je overheen de jaren kan blijven gebruiken. Hierbij kan je tijdens de ontwikkeling van de video focussen op de lange termijn visie en de kernwaarden van je bedrijf. Dit zijn onderdelen die overheen de jaren actueel zullen blijven.

  4. Kort en krachtige video

Naast de boodschap is het ook van belang dat de video zelf niet te lang is. Probeer tussen de 6 seconden en 3 minuten de kernwaarden van jouw bedrijf op een effectieve manier te vertellen aan de kijker. Hierbij kan je je video’s opdelen in de drie fases van de customer journey namelijk:

  • Awareness: Hierbij wordt de kijker bewust van het bestaan van jouw bedrijf. 
  • Consideration: hierbij ga je de kijker proberen overtuigen om gebruik te maken van jouw product of service. 
  • Decision: hierbij wordt de klant aangemoedigd en overtuigd om over te gaan tot actie.

 

  5. De eerste seconden zijn cruciaal

De eerste twintig seconden van jouw bedrijfsvideo zijn bepalend voor het succes van de video. Tijdens deze eerste seconden bepaalt de kijker of het de moeite waard is om er tijd in te stoppen. Als je de kijker niet kan overtuigen en aanspreken in die eerste seconden, zullen zij afhaken. Om dit te vermijden, is het nuttig om een situatie in beeld te brengen waarin de kijker zich herkent en zich aangesproken voelt. Trek de aandacht van de kijkers, dit zal leiden tot actie!

 

Klaar om jouw video te lanceren?