Video is een middel om aan jouw doelgroep een inspirerende of informerende boodschap over te brengen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een kwalitatieve bedrijfsvideo zal deze aan (potentiële) klanten vertellen wat jouw bedrijf doet en hoe. Bedrijfsvideo’s zijn een persoonlijkere manier om te connecteren met de buitenwereld, mensen ervaren jouw sfeer en kunnen een connectie met jouw bedrijf maken. De waarde van video is door de jaren heen enorm gestegen en is nu belangrijker dan ooit.
Video marketing is functioneel voor ieder bedrijf. Je hebt twee opties, oftewel maak je gebruik van interne bronnen om een marketing video te produceren of je contacteert een professioneel videoproductiehuis om je te helpen bij je video marketing.
Het proces voor het produceren van video zal licht verschillen gebaseerd op teamgrootte, bronnen en het doel maar er zijn een aantal nuttige stappen die nuttig zijn bij het creëren van het concept en de video.
Hier zijn vijf tips die je helpen om marketing video’s inspirerend, meeslepend en activerend te maken:
Een video strategie is het plan dat zich bevindt achter het maken van de video.
Videomarketing houdt in dat video gebruikt wordt als een middel om je merk, product of dienst te promoten en verkopen op het internet. Video marketing wordt gebruikt op zowel eigen sociale media kanalen en websites. Vandaag de dag is het onmogelijk om als bedrijf geen gebruik te maken van videomarketing. Het is niet meer de vraag of je videomarketing gaat gebruiken maar eerder wanneer.
We weten dat video je SEO kan verhogen, meer verkeer genereren op je website, je sociale media kanalen doen groeien en helpen bij het bouwen van een e-mail lijst. Maar, kan dit zich ook vertalen in verkoop? Ja! 
Het produceren van video kan prijzig zijn. Echter is dit niet noodzakelijk. De term prijzig is relatief en afhankelijk van de grootte van je bedrijf en het beschikbare budget voor marketing.
Denk aan de volgende aspecten bij het creëren van je videomarketing:  Welke video’s zou je doelgroep nuttig vinden?  Heb je een leuk aspect van je bedrijf dat je wilt delen?  Wat maakt jou uniek dat je kan delen via video?  Wil je bestaande blog content omzetten in video?  … 
Tegenwoordig is videomarketing een industrie van $ 135 miljard. Hoewel dit misschien een beetje ontmoedigend klinkt, wees niet bang! Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van videomarketing is de veelzijdigheid ervan – en er is een vrij lage toegangsdrempel.